Skip to the content

TØRFISK

TØRFISK giver jubilæumskoncert i Augustenborghallene 30 oktober! 

Kom og oplev TØRFISK der kommer forbi Augustenborg på deres 40-års jubilæums TOUR. Kom og hør deres populære sange der er blevet til fra starten i 1981 og til nu.

Varm op med Koncertbuffet fra Sandvejs før koncerten, eller køb billet til koncerten alene

Koncertbuffeten er en lækker buffet med 3 forskellige slags kød, 2 forskellige typer kartofler samt forskellige salater.

Billetter med menu kan købes frem til og med søndag den 24. oktober. Herefter kan der kun købes koncertbilletter.

Spisningen starter kl. 18.30 – døren åbnes kl. 17.30 og vi laver bordplan 😊 Eventuelle spørgsmål til bordplanen sendes til mifkultur@gmail.com

For publikum der har købt billetter til koncerten alene, er der unummerede pladser og åbnes døren kl. 19.30

Koncerten starter kl. 20.00

På gensyn
MIF Kulturafdeling

 

Tørfisk pressemeddelelse 2021

TØRFISK har i 40 år turneret rundt i det ganske danske land, og så er det værd at nævne, at det er med den samme besætning, som da det hele startede i 1981. Det betyder at vi i år har 40-års jubilæum og DET SKAL FEJRES og vi er glade for, at have tage hul på vores jubilæumskoncerter TØRFISK har skrevet og indøvet nye sange, som er med fra scenen her i jubilæumsåret og vi er taknemlige for at vores publikum har tage godt imod dem og heldigvis - også stadig er glade for de gode gamle sange.

Siden 1981 har TØRFISK leveret soundtracket til Vestjylland, og hører til blandt de allerbedste i Danmark til at forene irsk-inspireret folkemusik med egne kompositioner og personlige tekster. Koncerterne krydres med røverhistorier og underholdning på topplan. Altid med stor spilleglæde, glimt i øjet og en typisk vestjysk charme. De forstår at komme ud over scenekanten og berøre hverdagsemner, som skydes lige fra hoften. Publikum kan aldrig vide sig helt sikre. Måske sidder man lige i skudlinjen – men kvartetten forstår at drille fra scenen på en god og sober måde.

TØRFISK's koncerter bærer præg af en blanding af både det nye og det velkendte. For når man har et helt "Vesterhav" af numre i bagkataloget, er det svært at sige farvel til de gamle (gode) sange. Og så er der den simple grund, som de selv siger: "at de ikke mønstrer mere end tre-fire akkorder på strengeinstrumenterne", som netop de gamle numre er bygget op over.

Med en masse erfaring fra den danske musikscene, og med 19 CD’er, en del kassettebånd i tidens løb og 2 DVD-udgivelser i ”nettet” har TØRFISK stadig stor energi, spilleglæde og et gevaldigt glimt i øjet.

Besætningen lyder:

Egon Kirk (1962): banjo, mandolin, sang

Anker Hviid (1961): bouzouki, fløjte, harmonika, sang

Bent Bro (1961):   guitar, pizzabakke, sang

Bent Kirk (1958):   bas, sang

Fakta

Tørfisk (eller stokfisk) er usaltet fisk, som er naturligt tørret af sol og vind på et stativ eller (sjældnere) tørret i egentlige tørrerier. I den store verden er det for det meste torsk, som bruges til tørfisk. Det bruges også i Thyborøn, men den fisk som orkestret TØRFISK er opkaldt efter er en ising, som er den mest almindelige form for tørfisk på den jyske vestkyst. I daglig tale kaldet for en ”dabs” som er det engelske ord for ising.